in Alles komt goed

Leeg design

Naar jaren weer eens een grote reis door Duitsland. Met de trein. Ben verbaast over mijn onderbuik gevoel. Vindt het spannend. In een land die niet je thuis is. Kan intens genieten van die nieuwe prikkels.

Nederland is zo gladgestreken en bekend dat er geen verrassing meer om de hoek ligt. We gaan naadloos over van het ene sfeer in de andere. In vergelijk met Nederland lijkt ieder land robuster hoekiger, ruiger, meer chaotisch.

Functionaliteit heeft daar prioriteit terwijl in Nederland schoonheidsidealen worden nagestreeft. Geen schoonheidsideaal dat door iedereen gedragen wordt, maar door een elite groep van (landschaps)architecten, bestuurders en bedrijven wordt bepaald.

Nederland. Een land bedacht op de tekentafel van de wereld. Ratio boven onderbuik gevoel. Uiterlijke schoonheid zonder inhoud. Leegte die om invulling vraagt.

0

Wat vind jij?

Reactie