in Alles komt goed

Welkom in de wereld van de benevelden

Gister was er iets te vieren. Pieter had zijn eerste ontwerp klaar voor de winkel van het Van Gogh museum. En bier was blijkbaar het geschikte vocht daarvoor. Nu vind ik bier niet te drinken en heb het jaren weten te vermijden. In mijn puberjaren waren er momenten dat ik er niet onderuit kon (al zijn die op 1 hand te tellen). In mijn leven ben ik twee keer dronken geweest wat niets anders opgeleverde dan het reproduceren van mijn eerder genuttigde spijzen.

Naast dat bier verschrikkelijk smaakt heeft de uitwerking van deze drank ook geen positieve uitwerking op mijn gestel. Een goede reden om de afgelopen 10 jaar elk aanbod beleeft te weigeren.

Gister was de uitzondering die de regel bevestigen moet. Het werden er drie in Brouwerij ‘t IJ: columbus, scharrelijwit en een natte. Bij de laatste heeft Pieter mijn ongevraagd geholpen de bodem in het glas te vinden. Mijn evenwichtsorgaan was lichtelijk ontdaan maar de opvolgende appelsap heeft dat kennelijk teniet gedaan. Want toen ik naar het atelier liep en achter de computer kroop was dat gevoel weg. Slechts de stank van schraal bier en sigaretten, en de herinneringen aan de leuke gesprekken bleven.

0

Wat vind jij?

Reactie