in Alles komt goed, IJkpunten

De geboorte van iets nieuws?

Toen ik de kranten zag van vanochtend was ik verrast door de klassieke reactie van de media. Zeer conservatief en weinig oog voor de generatie waar zij zelf ook ooit deel van uitmaakte. Zij hebben door de tijd van punt en kraken geleefd. De historie laat ons ongeveer elke 10 jaar een opstand van de jeugd zien. De 90er jaren waren stil. We zijn het niet meer gewend om bekritiseerd te worden door een groep buiten die van ons. We hebben het gecultiveerd en denken dat we nog steeds inhoudelijk goede discussies hebben, maar in werkelijkheid gaat het over pietluttige dingen en de jeugd heeft daar totaal geen binding mee en prikt zo door de b*llshit heen.

Het is verdrietig om te zien dat de punkers van weleer de woede en frustratie van de jeugd van vandaag niet meer kan begrijpen. “Waarom klagen ze? Ze hebben alles.”

Klassieke fout.

Deze dag was misschien niet de geboorte van iets nieuws maar wellicht de conceptie. Zien of het leeft om opnieuw geboren te worden.

1

Wat vind jij?

Reactie