in Alles komt goed

Dell and social (direct) marketing

Dell geeft 800 reclamebureaus de bons om al zijn advertentiebestedingen voortaan te kanaliseren via een nieuw bureau dat wordt opgezet met WPP.

Het bedrijf heeft reeds een miljard digitale klantconnecties via internet en daar komen er volgens Jarvis de komende vier jaar nog eens een miljard bij. De communicatie met die enorme customerbase dient niet centraal gecoördineerd te worden (niet via achthonderd bureaus) en wel zodanig dat Dell zijn beleid desnoods van dag tot dag kan bijstellen.

Spannend wordt het echter pas echt wanneer Dell er in slaagt om deze nieuwe direct marketing-aanpak werkelijk interactief te maken, en wel op zo’n manier dat klanten betrokken raken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Er blijkt ambitie uit de keuze om alle marketingbudgetten te concentreren, maar gaat die ambitie ook zo ver dat Dell belangrijke marketingkeuzes bij Da Vinci onderbrengt?

lees meer op molblog.nl

0

Wat vind jij?

Reactie