in Alles komt goed

New York Times komt met API voor eigen content

…. The New York Times is zo’n krant. Uit alles blijkt dat daar een nieuwe koers wordt gevaren. In 2006 lanceerden ze een speciale rss-reader, er werd geïnvesteerd in (WordPress-)blogs voor journalisten, er kwam een Facebookwidget en het mooiste was misschien nog wel dat de poorten naar de content vorig jaar werden opengegooid.

Nu meldt Mediabistro dat de NYT ook een API zal vrijgeven die externe programmeurs in staat zal stellen de content van de krant te remixen en te hergebruiken. Natuurlijk gaat het hier wel om winst en niet zozeer om passie maar opmerkelijk is het zeker. We zijn hier getuige van een oud bolwerk dat zich aanpast aan het tijdsgewricht.
….
zbdigitaal.blogspot.com: new-york times komt met api voor eigen content

0

Wat vind jij?

Reactie