in Alles komt goed

CC: creative commons

Dit is zo’n prachtige ontwikkeling die langzaam maar gestaag de wereld aan het veroveren is.
Creative Commons: “Deel wat je wilt delen, behoud wat je wilt behouden”.

Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers en onderwijzers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan. Met een Creative Commons licentie behoud je al je rechten, maar geef je aan anderen toestemming om je werk te verspreiden, met anderen te delen of bij sommige licenties het ook te bewerken. Grote kans dat daardoor het werk sneller wordt verspreid, en dus bij meer mensen bekend.

In den beginne waren het alleen de amateur fotografen, de (video)bloggers & de muziekanten die van deze prachtige vorm bovenop het copyright gebruik maakten. Het waren deze mensen die de potentie van het delen inzagen.

De grote bedrijven / machthebbers binnen de markt, elke markt van muziek tot nieuws, waren nog steeds wanhopig bezig hun klanten, kennis en producten op te sluiten binnen regelgeving. Niets van het gemaakte mocht ook maar op enige manier gedeeld worden zonder vooraf permissie en een stevige geldbedrag.

Ondertussen bleven de mensen delen. Creatief delen. Meer dan de som der delen. En nu valt het niet meer te ontkennen nog te bevechten. Het delen van informatie wordt cruciaal om je boodschap goed in beeld te krijgen bij je doelgroep.

creativecommons.nl is noodzakelijk.

(via: dutchcowboys)

0

Wat vind jij?

Reactie