in Alles komt goed

Bolletje beleving

Een prachtig persbericht.
Bottom line: echte betekenis en autentiek zijn is de manier om van waarde te zijn voor je medemens. En dat geldt ook voor een bedrijf, organisatie, merk.


Bolletje merk volgens GfK merkonderzoek in één jaar 12 plaatsen gestegen

Langbroek, 7 oktober 2008. Volgens merkonderzoek van onderzoeksbureau GfK is het Bolletje merk in één jaar veel populairder geworden bij de Nederlandse consument. Het merk stijgt in algemene waardering – consument en winkelier – van plaats 18 naar plaats 9 en bij de consumenten zelfs naar plaats 6. Bolletje laat hiermee gerenommeerde merken als Heineken, Grolsch, Peijnenburg, Mona, Campina, Robijn, Appelsientje, Friesche Vlag en zelfs Coca Cola ver achter zich. Bolletje lanceerde een jaar geleden haar vernieuwde merk waarbij is uitgegaan van de Betekenis-methodiek van adviesbureau Unthink van ondernemer Eric Bartels.

De Betekenis-methodiek is een geheel nieuwe aanpak die gebruik maakt van de wetenschappelijke inzichten van psychologen als Carl Gustav Jung, Abraham Maslow en Martin Seligman. Uitgangspunt is dat de huidige consument steeds vaker keuzes maakt vanuit het onderbewuste, waarbij producten en diensten manifestaties zijn van diepere archetypische waarden en waarbij authenticiteit centraal staat.

Eric Bartels van Unthink: “De huidige krediet-crisis staat niet op zichzelf. We bevinden ons in het Westen in een radicale omwenteling die te maken heeft met diepere, onderliggende mentale processen. Dat kun je ontkennen of er juist gebruik van maken. Wij proberen daar gebruik van te maken door consumenten fundamenteel anders aan te spreken. Vanuit échte betekenis. Het Bolletje succes bewijst dat het werkt en daar zijn we enorm trots op.”

Bolletje en Unthink werkten drie jaar aan de lancering van het vernieuwde merk en blijven doorgaan met verbeteren en verfijnen van de resultaten.

Voor meer informatie:
Eric Bartels – Unthink institute (030 8007307)

0

Wat vind jij?

Reactie

  1. Wist je dat de beschuit-met-muisjes traditie afkomstig is uit de Zaanstreek? Dat de Romeinen al rondliepen met beschuit op zak? Dat mensen die allergisch zijn voor koemelkeiwit kans lopen op kruisbesmetting?

    Rare website met superstrakke copy. Ieder woord is informatief. Trippy visuals. Je moet maar durven, merktechnisch.

    Het mooiste vind ik dat je een beschuitbus kunt bestellen door het bestelformulier op de bus te doen in een “voldoende gefrankeerde envelop”. Who need high tech? Ik wil Bolletje!

    http://www.bolletje.com/