in Alles komt goed

De onderstroom


Dutchcowboys herinnerde mij er weer aan en op mijn eigen websites maak ik er ook dankbaar gebruik van. De onderkant onderstroom van je website.

Een webpagina bestaat als basis structuur uit drie onderdelen:

  1. header – wordt gebruikt om al je metadata in op te slaan je stylesheets te koppelen en de zoekrobots de juiste paden te laten bewandelen
  2. body – het eerste en prominent zichtbare deel voor de gebruikeren waar logischerwijs zich (bijna) alle content toont.
  3. footer – het laatste deel, ook zichtbaar voor de gebruiker maar omdat het zich aan de onderkant bevind wordt het vaak alleen maar gebruikt voor een disclaimer.

Maar je kunt ook even lekker uitpakken. En ter inspiratie is er deze post op Six Revisons waar je 25 mooie voorbeelden ziet van hoe het ook kan.
In mijn ogen kan het zeker een meerwaarde zijn voor elke website. Zowel inhoudelijk als grafisch kan het het element zijn waardoor je website “aard”.

En bovenstaand screenshot is mijn favoriet. Niet zozeer qua inhoud, daarbij kunnen we van elk voorbeeld wat leren, maar vooral omdat de header – body – footer zo letterlijk is vertaald in beeld. Iets wat voor menig groene organisatie grafisch ook zeer voor de hand ligt en wellicht gebruikt zou moeten worden.

0

Wat vind jij?

Reactie