in Alles komt goed

Hoeveel oppervlakte hebben we nodig om de mensheid op zonne-energie te laten draaien?

Dit is een zeer sterke visualisatie van wat er eigenlijk nodig is om de wereld van voldoende duurzame en niet giftige klimaat veranderende energie te voorzien. Het lijkt zo eenvoudig.

Of de cijfers helemaal kloppen wordt nogal betwijfeld maar ook al is het niet tot de komma nauwkeurig of zit het er met een factor 10 naast dan nog… Duurzame energie staat nog in de kinderschoenen. In de loop van de jaren zal het vele malen efficiënter de energie kunnen omzetten. Ook hier zal “The Law of Exponential growth” op van toepassing zijn. Nu zien of we als mensheid in staat zijn de huidige machtsstructuren te doorbreken en dit werkelijkheid te laten worden.

Deze infographic heb ik dankzij information is beautiful. Hoe zou het zijn voor andere duurzame energiebronnen? Deze kun je naast het kritische commentaar vinden op flickr.

Dit stond eerder op apollo13.nl. Het interne blog van de webmasters van Natuurmonumenten waar ik er één van was.

0

Wat vind jij?

Reactie

  1. Goh, wat is dat eigenlijk weinig oppervlak. En dan praten er nog mensen over zonnepanelen in de ruimte. Dat is dus niet echt nodig, hoewel wij astronauten natuurlijk klaar staan om ze te gaan installeren.

    Een praktisch knelpunt is de distributie. Maar wie weet worden er nog eens materialen ontdekt die supergeleidend zijn bij kamertemperatuur. Dat zou reuze helpen.

    Maar het grootste knelpunt is natuurlijk de Mensch zelf. Alle gebieden waar de distributielijnen doorheen lopen worden een potentiëel Afghanistan.