in Alles komt goed

wat één extra mogelijkheid kan betekenen voor video

In 2005 werd het mogelijk om videobeelden te importeren in het programma flash al was het slechts 10 minuten. Het gaf ons makers ineens een heel nieuw pallet aan mogelijkheden waaronder interactie. Vol enthousiasme heb ik dan ook mijn handen behoorlijk vuil aan gemaakt. Met heel veel monnikenwerk waren er prachtige resultaten te behalen. Maar waarschijnlijk doordat het zo omslachtig was zijn de interactieve mogelijkheden nauwelijks gebruikt. Video en flash heeft wel een enorme vlucht genomen en is het de manier waarop video nu wordt getoond op het net met youtube als lichtend voorbeeld.

Maar een jaar geleden introduceerde Google met veel tromgeroffel “annotations” op youtube. Een mogelijkheid om eenvoudig over een flashvideo hotspots te plaatsen binnen de tijdslijn met een bepaalde link en/of tekst eraan vast. Drie jaar later eindelijk een beetje interactie!

We zijn nu een jaar verder en heeft het zijn belofte waar gemaakt? Na heel wat zoeken en slechts 10tallen gevonden en gezien te hebben blijft 99% steken in de categorie “even voelen hoe warm het water is”. Gelukkig hebben een aantal het voorland van interactieve video wat meer beproeft. Al blijft het redelijk braaf.


Een website geheel op youtube, natuurlijk een pr stunt maar toch leuk om te zien. Al is het maar om de sympathieke animaties.

Er is nog zoveel te winnen.


Interactive storytelling de serieuze.

Meer zin in humor voor de boys? Kijk dan “interactive hot tub girl” als een ander prima voorbeeld van interactive storytelling.


zoek de verschillen een eenvoudige game en verslavend.

super mario slots game leuke hieraan is dat het echt gebruik maakt van de tijdslijn en je klikmoment.

Smaakt het naar meer? Kijk ook even bij dit artikel van youtube zelf. Ook zij hebben de balans van 1 jaar annotations opgemaakt.

0

Wat vind jij?

Reactie