in Alles komt goed

The shifting of shift happens

In 2006 maakte Karl Fisch “Shift happens” voor Arapahoe High School in Centennial, Colorado, United States.
De presentatie ging digitaal in februari 2007 en een paar maanden later was het al door 5 miljoen mensen bekeken. Het was een viral hit. Op dit moment is het al door meer dan 20 miljoen keer bekeken.

De clip geeft de feiten weer van de (digitale) wereld van 2006 en hoe dat in verhouding stond met het recente verleden. Het is werkelijk 1 van de meest krachtige presentaties van feiten over hoe de wereld aan het veranderen is en zet je eigen wereldbeeld weer even in perspectief.


de 1.0 versie van Karl Fisch – februari 2007

En nu zijn we 3 jaar verder en aangeland bij versie 4.0 van het verhaal. Los van het feit dat de verhaaltrant en de boodschap nog steeds even sterk is. Geeft het ook prachtig weer hoe mensen gegrepen kunnen worden en het op hun nemen om het verhaal door te vertellen en te laten groeien. Heel klassiek eigenlijk. Ook digitaal zijn we niets anders aan het doen dan elkaar verhalen aan het vertellen.


de 2.0 versie van Scott McLeod – juni 2007


de 3.0 versie van Sony – 2008 (gepost in april 2009)


de 4.0 versie van Scott McLeod – september 2009

Wil je meer lezen over de geschiedenis van Shift Happens? Kijk dan even in deze wikispace.

0

Wat vind jij?

Reactie