in Alles komt goed

the yes men – de morele spiegel voor de zakenwereld

Ze zijn al weer wat jaren bezig. Zag je ze eerst vooral op internet, nu kun je ook van ze genieten in theaters en de bioscoop. De VPRO heeft dan ook hun eerste film al uitgezonden en nu is de tweede film klaar “The Yes Men Fix The World

De Pluspost heeft een mooi artikel geschreven met heel veel hilarische video’s hoe The Yes Men de zakenwereld de morele spiegel genadeloos voorzetten. Dat ze niet vaak in die spiegel kijken wordt ook pijnlijk duidelijk als je ziet hoeveel mensen de meest absurde claims voor zoete koek slikken.

Zin in een achtbaan van tenenkrommende en plaatsvervangende schaamte, afschuw, blijdschap, afgunst, verbazing en ongeloof? Kijk eens op youtube. Dat wordt rijden tot in de late uurtjes. Zelf vind ik onderstaande video enorm geslaagd omdat het moreel natuurlijk zeer aanspreekt.

Dat hij dankzij BBC world live wordt uitgezonden naar een internationaal groot publiek én het nieuws ook gelijk negatief merkbaar was op de beurs, geeft mooi aan hoe er handel wordt gedreven.

0

Wat vind jij?

Reactie