in Alles komt goed

The age of stupid

De Balie in Amsterdam toont op de 13 november 2009 The Age of Stupid . Welke ingaat op de klimaatveranderingen en hoe wij, als mensheid, daar mee omgaan en wat dat kan gaan betekenen voor de toch nabije toekomst. Zelf noemen ze het de gedramatiseerde versie van Al Gore’s An Inconvenient Truth. De film is volledig tot stand gekomen met crowdsourcing (wat meer en meer tractie begint te krijgen). Hierdoor zijn filmmakers onafhankelijk van wat de grote studio’s dicteren.

Het verhaal van deze Engelse film gaat over een archivaris in het jaar 2055 terugkijkt op onze tijd aan de hand van zijn video archief en zich hardop afvraagt waarom we het hebben laten gebeuren.
Een prima manier want we staan op een kruising. Gaan we handelen naar ons voortschrijdend inzicht en dus onze manier van leven nu drastisch aanpakken? Of gaan we wachten tot we gedwongen worden door grote rampen en het geen kwestie meer is van keus maar slechts van overleven?
All Gore heeft dit mooi uitgedrukt in zijn presentatie op TED > new thinking on the climate crisis. Waar hij aangeeft dat wij als generatie een enorme kans krijgen om boven onszelf uit te stijgen zodat onze kinderen later trots op ons mogen zijn (vanaf midden 17e minuut op de gebruikelijke dramatische Amerikaanse manier ;).

Waarom in de Balie?
Omdat deze film ongetwijfeld tot nadenken aanzet heeft De 1%club heeft in samenwerking met de WorldConnectors deze avond georganiseerd in de Balie om achteraf de gelegenheid te hebben om er over te discussiëren. Een buitengewoon mooi initiatief die naadloos aansluit op de intenties van de makers. Ga er heen!

age of stupid

0

Wat vind jij?

Reactie