in Alles komt goed

TEDxAmsterdam & Kevin Kelly & THE ONE

Morgen, vrijdag 20 november is de dag. Dan gaat om 9 uur in de ochtend TEDxAmsterdam van start. En dat is binnen mijn wereldje GROOTS, fantastisch en tot de verbeelding sprekend. De locatie ook geheel in stijl en de perfecte entourage voor een evenement als deze: Het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

IMG_4896

Wat is TEDxAmsterdam?

In the spirit of ideas worth spreading, TED has created a program called TEDx. TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience.

TED is an annual event where some of the world’s leading thinkers and doers are invited to share what they are most passionate about. “TED” stands for Technology, Entertainment, Design – three broad subject areas that are, collectively, shaping our future. And in fact, the event is broader still, showcasing ideas that matter in any discipline. Attendees have called it “the ultimate brain spa” and “a four-day journey into the future”. The diverse audience – CEOs, scientists, creatives, philanthropists – is almost as extraordinary as the speakers, who have included Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck and Bono.

Vanaf het moment dat TED video’s van de sprekers vrij beschikbaar stelde op het net ben ik verslaaft aan zoveel inspiratie, creativiteit en mensen met bijzondere visies en denkramen. Het geeft je inzicht in het leven, in hoe de wereld functioneert en wat er allemaal beter en anders kan.

Zo heb ik eergisteren weer het genoegen gehad om Kevin Kelly te zien spreken over de eerste 5000 dagen van het internet en “The One”. Een aanrader voor iedereen die wil weten wat de toekomst o.a. gaat brengen. Toevallig is hij ook één van de sprekers op TEDxAmsterdam naast een heleboel anderen natuurlijk. Geniet van Kevin Kelly en laten we hopen dat de ideeën op TEDxAmsterdam het waard zijn om snel verspreid te worden.

0

Wat vind jij?

Reactie