in Alles komt goed

Foursquare

Een mobiele service die je in staat stelt je lokatie te delen, tips te delen over de locatie met vrienden of mensen die daar ook komen. Tot zover niets nieuws. Dit doen BrightkitePlazes ook al jaren.

Maar Foursquare heeft hier nog een spelelement aan toegevoegd waardoor het net iets leuker wordt en belangrijker door meer mensen frequenter wordt gebruikt. En juist hier draait het om bij services zoals deze.

Op een aantal punten schiet Foursquare nog te kort. Zo werd ik, toen ik op Ameland inlogde, verrast door een melding dat Ameland niet in de database stond en ze daarom maar net deden alsof ik in Amsterdam was. Jeetje wat een afknapper. Dan sla je als service helemaal de plank mis.
Update: vanaf 6 januari 2010 is het mogelijk vanuit elke plek te gebruiken. Eindelijk.

Het invoeren van relevante extra data is ook zeer beperkt. Kan een tip toe voegen maar een foto / video van de plek is niet mogelijk terwijl dat zoveel meer kan zeggen dan woorden alleen. En jammer genoeg is het aantal gebruikers in mijn regio (randstad) nog niet zo hoog dat ik ook werkelijk waarde terugkrijg.

Zo blijft Foursquare op dit ogenblik vooral een leuk speeltje en de voorhoede voor wat nog komen gaat, zoals Plazes dat 5 jaar geleden was.

0

Wat vind jij?

Reactie