in Alles komt goed

Google Chrome

chrome-logo1

Een nieuwe browser op de markt. En gemaakt door Google. Google is zijn bereik aan het opschuiven naar een OS (operating system) en heeft al een aantal strategische stappen daarin gezet. Waarvan de nieuwe browser Chrome er één van is.  Al een tijdje voor de pc beschikbaar. Maar nu ook voor de mac en linux. En ik moet zeggen ik ben er erg over te spreken. In mijn werk is de browser de centrale spil waar alles in draait. Eigenlijk is het een OS in een OS. En dit was en is tot op heden Firefox van Mozilla een open source browser gemaakt door de gemeenschap. Maar omdat is deze volprop met allerlij plugins voor analyse en om mijn sociale gebruik van het web te faciliteren is die er niet sneller op geworden. Ook het feit dat ik meer dan 40 tabs standaard open heb staan helpt niet echt.

Safari van Apple als sidekick bood ook geen uitkomst omdat sommige belangrijke elementen niet werkten. Maar in Chrome wel en die is nog lekker snel omdat ik er geen meuk aan heb toegevoegd ;) Zo gebruik ik Firefox vooral als een referentiebrowser en Chrome als de werkbrowser waar ik bijvoorbeeld dit postje in schijf.

Op dit ogenblik heeft het meer dan 4 procent van de browsermarkt veroverd is het Safari voorbij en heeft het nog een lange weg te gaan naar Firefox met een 24% marktaandeel. Microsoft staat nog immer bovenaan met de verschillende versies van Internet Explorer met meer dan 60% marktaandeel.

0

Wat vind jij?

Reactie