in Alles komt goed

Plazes

Plazes bestaat al heel wat jaartjes en dat is een hele prestatie voor mobiele service die je in staat stelt je lokatie en de daaraan gekoppelde info te delen. Ik ben gaan gebruiken in 2005 en heb het al die jaren montjesmaat gebruikt. De problemen waren niet zozeer de service maar het aantal voor mij relevante gebruikers en het niet kunnen delen van deze informatie op andere sociale netwerken.
Ik bleeft het vooral gebuiken om dat het zo’n mooi flash kaartje had om op je website te zetten die liet zien waar je je de laatste keer had ingelogd ;).

Plazes leek een glorieuze toekomst tegenmoet te zien als 1 van de eerste services in de tijd dat mijn mobiel alleen nog maar kon sms-en en ik dus alleen maar inlogde via de laptop.
De service is altijd gratis geweest en dat heeft het voor de ontwikkelaars niet eenvoudig gemaakt om de service in de lucht te houden en door te ontwikkelen. In dat laatste is het dan ook scheef gegaan. Ze konden zich niet snel genoeg aan de digitale veranderingen aanpassen en zijn dan ook in functionaliteit en relevantie ingehaald door Brightkite, de nieuwe speler in de markt.

Plazes is in 2008 aangekocht door Nokia. Tot op heden heeft Nokia er nog weinig met de potentie van de service gedaan, wat erg jammer is.

0

Wat vind jij?

Reactie