in Alles komt goed

Layar

Layar is één van de eerste Augmented Reality browsers op de mobiele telefoon. Het bestaat nu een half jaar en is beschikbaar voor telefoons die een kompas, geo locatie en een camera hebben. Het is een Nederlandse startup en zit in Amsterdam.

Wat kun je ermee?

Je start binnen bijvoorbeeld je iphone 3GS de Layar applicatie op. Richt je telefoon op een stukje werkelijkheid en je zult dan de AR laag, die je gekozen hebt, eroverheen geprojecteerd zien. Zo is Funda vertegenwoordigd en heeft Brightkite ook een laag. En natuurlijk is er ook en twitter laag ;). Maar dat is nog maar het begin. Veel services zijn nog van “where is” maar Layar zal steeds meer (3d) objecten laten zien die bewegen binnen de ruimte, Je door een virtuele ruimte laten lopen en uiteindelijk ook de interactie met je aangaan. De visuele digitale wereld mengt zich met de werkelijkheid. De toepassingen zijn eindeloos.

Wil je ook een AR laag maken? Dat kan en zonder dat het gelijk veel gaat kosten. Layar wordt ontwikkeld als een platform. Daardoor is het gebruiken van een laag gratis. Om een laag te activeren heb je nog wel ontwikkelaars nodig al komen er steeds meer tools en services (bijvoorbeeld buildar.com) die het eenvoudig maken een layar in te richten zonder dat je hoeft te coderen.
Layar is meer een platform dan een service of browser. Hierdoor zal Layar ook geen geld vragen om een laag tot je beschikking te krijgen.

0

Wat vind jij?

Reactie