in Alles komt goed

Surf’s up!


Door een twitter van @RickKempen werd ik weer even uit de waan van de dag gehaald en dacht ik terug aan mijn internet ervaring van jaren geleden.

Een heerlijk surfavondje…..gebruikt iemand die term eigenlijk nog, ‘surfen op het web’?

“Vroeger” was het een race tegen de klok. Een langzame telefoonverbinding waar ik elke tik in m’n broekzak voelde. Een reis op zoek naar informatie waarvan ik niet wist of het überhaupt op internet te vinden was en waar. Zoekmachines stonden nog in de kinderschoenen en ik hopte dankzij de blogroll van weblog naar weblog om vooral te vinden wat ik niet zocht, wat geen straf was… En dan het gevoel dat je “alles” wat er op het web te vinden was gezien had. Dat waren nog eens tijden ;)

Nu surf ik draadloos met een 20MB “always on” glasvezel verbinding. Is mijn telefoon de 2e internet hub waar ik meer mee surf dan bel. Vind ik meer informatie over een willekeurig onderwerp dan dat ik mogelijkerwijs kan bevatten. Is er een keur van goede gespecialiseerde zoekmachines. Stream ik voornamelijk mijn muziek via het internet. Kijk ik naar meer bewegend beeld op de computer dan via de tv. Worden browser(s) mijn tweede OS (operating system) omdat websites applicaties / services worden die programma’s op mijn computer vervangen. En surf ik niet meer alleen dankzij twitter en friendfeed, naast de vele suggesties voor hoogstaande informatie krijg je ook nog eens enthousiasme, geluk en verwondering erbij kado.

Zo hou ik dat gevoel ….
en hopelijk gaat het nooit weg. We are all riding the wave.

0

Wat vind jij?

Reactie

  1. Ik vond 't heerlijk, surfen en kwam daardoor ook op bijzondere plekken en raakte geïnfecteerd door ideeën, geweldig! Doe ik ook haast nooit meer, jammer eigenlijk.
    Pre-google kon ik me ongelooflijk uitleven tijdens zoekacties. Echte puzzeltochten heb ik uitgehaald op het web, met handig combineren van zoektermen, nieuwe zoektermen uit de gevonden oogst te destilleren en dan weer verder te zoeken. Echt kicken om dan uiteindelijk toch te vinden.
    Die dure telefoontikken…aiii… Wat was het een verademing, kabel. Maar soms mis ik nog wel http://www.youtube.com/watch?v=5qWg6cgFnIU