in Alles komt goed

The known Universe

We kijken allemaal naar de sterren en krijgen met grote regelmaat “ruimtenieuws” voorgeschoteld. De mens heeft duidelijk zijn grenzen verlegd. Al is het natuurlijk na die heerlijke ruimterace wel behoorlijk ingekakt.

Een paar dagen geleden kreeg ik wel een hele mooie video te zien van hoeveel wij nu werkelijk van de ruimte hebben gezien en hoe verder die blik reikt hoe meer we terug kijken in de tijd. Tegelijkertijd relativerend, imponerend en prikkelend. Moest gelijk denken aan “The Powers of Ten” die in 1977 uitkwam en die ik zelf pas in 2004 zag dankzij het Noorderlicht blog van de VPRO met een artikel over “The Powers of Ten” dag. Zelf heb ik er toen ook nog een blogpost aan gewijd.

Geniet van deze extreme vorm van onze exploratieve eigenschap, die we eigenlijk in elk vakgebied zouden moeten toepassen. Er is nog zoveel te ontdekken.

0

Wat vind jij?

Reactie