in Alles komt goed

The interview project

100126_videoblogging

David Lynch heeft al een tijdje internet in zijn armen gesloten en heeft een actieve website waar hij je dagelijks via audio het laatste weerbericht geeft kijkend uit zijn raam. Ook heb ik (denk een jaar geleden) een aantal video’s gezien waar hij op een hele persoonlijke manier zijn verhaal vertelde. Prachtig. Nu heeft hij The Interview Project gestart waar hij 121 mensen hun verhaal laat vertellen aan de hand van een aantal grote vragen. Ingetogen, intiem en echt.

Dit laat het mijn oude videobloggers hart weer harder kloppen en moest gelijk denken aan het project van Chris Weagel van HD Productions en zijn serie “American King” waar 1 iemand zeer openhartig vertelt over zijn leven.

Dit zijn twee voorbeelden van series waar natuurlijk de vorm conceptueel is neergezet, maar waarin de essentie wordt geraakt waar (video)bloggen voor mij over gaat. Je kwetsbaar durven opstellen en je leven / je menselijkheid te delen. Ik voel me elke keer zo bevoorrecht dat te mogen zien en voel me verbonden. Iets wat de mensheid best wat meer zou mogen voelen.

/ via @nalden

0

Wat vind jij?

Reactie