in Alles komt goed

Collapsed!!

Gister was er een historisch moment. Voor het eerst in de geschiedenis en naar lang hoopvol wachten (ook van mij) en vele hard werkende uren van wetenschappers van over de hele wereld is het CERN eindelijk gelukt.

With these record-shattering collision energies, the LHC experiments are propelled into a vast region to explore, and the hunt begins for dark matter, new forces, new dimensions and the Higgs boson,” said ATLAS collaboration spokesperson, Fabiola Gianotti. “The fact that the experiments have published papers already on the basis of last year’s data bodes very well for this first physics run.

Meer dan een half miljoen botsingen. Dat is veel meer dan ze gehoopt hadden en dat voor een eerste stap. Euforie op euforie, geweldig. Er was een live webcast en werd er natuurlijk getwittert. Heerlijk om dat gevoelsmatig van dichtbij meer te maken en met zoveel andere enthousiastelingen. Een moment die bij mij net zo tot de verbeelding spreekt als de eerste stappen op de maan dik 40 jaar geleden.

Om een kleine indruk te geven hoe lang het geduurd heeft kijk even naar de video van Dr. Brain Cox uit 2006, de dag dat hij mij, met zijn aanstekelijke enthousiasme, infecteerde met het CERN virus.

Weetje: Sir Tim Berners Lee bedacht het Word Wide Web toen hij bij CERN werkte.

0

Wat vind jij?

Reactie