in Alles komt goed

Earth Day 2010


Earth Day wordt 40 jaar.

all people, regardless of race, gender, income, or geography, have a moral right to a healthy, sustainable environment

Ik ben het er helemaal mee eens. En ik denk dat het verder gaat dan een recht. Het is een noodzaak om onze succes als soort werkelijk te kunnen handhaven en uit te bouwen. De aarde is een levend organisme van een complexiteit die wij niet kunnen bevatten en waar wij voor ons voortbestaan afhankelijk van zijn en niet kunnen controleren of uitbuiten zonder daar de prijs voor te betalen.

Wat doe ik?
Ik eet biologisch, ben vegetarisch, heb geen auto, vlieg niet, gebruik groene stroom en gas. Ook voor mijn websites (zo ook deze). En laat ik mijn kinderen, zien, voelen en ruiken waarom het zo belangrijk is hier bewust van te zijn. Professioneel zet me in voor de maatschappelijke & culturele sector en heb ik bijvoorbeeld 2 jaar bij Natuurmonumenten gewerkt. Om zo stapje voor stapje mijn voetafdruk niet één te laten zijn waar de aarde door verstoord wordt maar juist mee in harmonie mee is.

Wat kan jij doen?
Earth Day is is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in meer dan 175 landen. De dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Zo ook in Nederland. Kijk op dagvandeaarde.nl voor meer info. En doe vooral wat bij jou past.

0

Wat vind jij?

Reactie