in Alles komt goed

“So as I was saying…”

Na 4 jaar weer een Sir Ken Robbinson TED talk! Zijn vorige TED talk kom ik te pas en te onpas tegen en terecht (nr 6 meest bekeken). Ik heb ‘m zelf ook hier op het blog staan en moet nu natuurlijk ook de follow up posten ;)

Weer komt hij met prachtige waardevolle inzichten, voorbeelden, citaten en symbolieken gewikkeld in een Tommy Cooper achtige humor en timing, over waarom het huidige onderwijs onze mensheid geen dienst bewijst. We moeten als mensheid ons richten op de energie en de passie die onze kinderen hebben voor de wereld en hun plaats daarin. We moeten af van het fastfood model van onderwijs waar alles is gestandaardiseerd en we moeten transformeren naar een agrarisch systeem waar je slechts de voorwaarden voor groei creëert en deze koestert en op maat begeleid.

Wat ik wel miste was de concretisering. Vier jaar na dato wil ik weten of er mensen opgestaan zijn en zijn advies ter harte hebben genomen. Ik wil weten wat er goed gaat en waar en waarom. Maar waarschijnlijk is het nog een brug te ver. Eerst moeten overheden deze soorten van onderwijs wettelijk de ruimte van leven geven en dat is nu (nog) niet het geval.

… every day our childeren spread there dreams under our feet, tread softly

0

Wat vind jij?

Reactie