in Alles komt goed

De Speelende Mensch

Ik wordt zooooo blij van de Speelende Mensch! De onderstaande video’s zijn daar weer mooie voorbeelden van. Maar er is meer… ik zie ook de overeenkomsten in deze video’s en zie het tastbare bewijs hoe de digitale media memes verspreiden en deel worden van onze wereld cultuur.

De band OK Go heeft de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd om deze memes wonderbaarlijk samen te smelten in aanstekelijke blijmakende videoclips. Deze keer brengen ze mooie muziek + goed idee + de Speelende Mensch + time-lapse + lipdub + flashmob bij elkaar en maken ze, naast een prachtige videoclip, een tijdsdocument van de wereld cultuur van vandaag.

Een lipdub video gemaakt door Connected Ventures (de mensen achter vimeo) in 2007, mijn eerste aanraking met het fenomeen.

Een lipdub video gemaakt door groep 7 van de Dr Bosschool die dit niet snel zullen vergeten (via Erwin Blom)

0

Wat vind jij?

Reactie