in Alles komt goed

Your neck bone is connected to your…

Zolang ik blog (sinds 2000) ben ik al tags aan het toevoegen aan mijn schrijfsels. Maar welke woorden beschrijven zo’n tekst het beste?

In al die jaren weet ik eigenlijk nog steeds niet goed welke woorden ik er nu uit moet lichten. Want het gaat niet alleen om de context van de tekst zelf maar ook nog eens om de context van tagging in het algemeen. Welke termen worden er internetbreed gebruikt om bepaalde onderwerpen te beschrijven? Wat voor woorden zullen mensen gaan gebruiken om deze informatie te vinden?

Juist door deze verschillende functies van tags wordt het ( iig voor mij) erg onduidelijk hoe te taggen. En vertroebeld het pure beschrijvende karakter. En krijg ik ook meer en meer het gevoel deze losse vorm van metadata te weinig context brengen.

Ik heb de onbedwingbare behoefte juist ook deze woorden met elkaar verbinden. Geen rijtje woorden meer die een artikel beschrijven maar een mini mind map die de unieke verbanden binnen die woorden laten zien eenvoudig interpretabel door software. Meta meta data dus.

Wat vinden jullie van het idee? De toekomst waarin alles wat digitaal is contextueel kan worden begrepen door software (Semantic Web) is nog even van ons verwijderd. Dit zou volgens mij een mooie tussenvorm kunnen zijn en tevens lezer de kans te geven de tekst sneller te begrijpen.

0

Wat vind jij?

Reactie