in Alles komt goed

Makkelijk Mood boards maken

Binnen de designprofessie worden er veel moodboards gemaakt om zo te bepalen en te communiceren welke gevoel er nagestreefd moet worden. Een prima manier om zowel de klant als het design team letterlijk “on one page” te krijgen.
Vroeger knipte je allerlei dingen uit magazines en kranten om zo tot een mooie verzameling te komen. Nu wordt natuurlijk het internet afgeroomd naar mooie plaatjes. Er zijn services online die je hierbij kunnen helpen. Zo wordt het vinden naar het juiste gevoel steeds makkelijker en leuker.

Image Spark
Naast dat het je gemakkelijk maakt om tijdens het surfen plaatjes toe te voegen aan je verzameling en eigen materiaal te uploaden heeft het ook een mooie tool om de verzameling te herschikken. Daarnaast heeft het ook nog een sterke sociale component waar je zowel afbeeldingen als hele moodboards kan delen.
Natuurlijk is het ook uitstekend te gebruiken om plaatjes binnen een bepaald thema te verzamelen net zoals je links naar websites verzameld.

Moodboard.com
Is een andere service die je moodboards laat maken maar heeft meer de insteek dat je niet gewoon alle plaatjes op het net gebruikt maar gebruik maakt van hun stockfoto’s. Zodat je zeker weet dat alle copyrightrechten goed geregeld zijn.
Jammer genoeg is het heel duidelijk hun verzameling en putten ze bijvoorbeeld niet uit andere stock databases die er in overvloed zijn. Dit zou je als gebruiker veel meer de mogelijkheid geven iets te vinden dat echt de plank raak slaat ipv iets generieks wat er dicht bij komt. Maar als dat geen probleem is is het een prima service die je snel resultaten brengt.

En dan is er natuurlijk de moodboard pro app voor de ipad. De ipad geeft dankzij de touchscreen en het redelijk grote scherm een prachtige feedback op creatieve processen zoals het maken van moodboards en het maken van website schetsen.

het bovenstaande moodboard is gemaakt door Michael Lindberg.

3

Wat vind jij?

Reactie