in Alles komt goed

1%EVENT amsterdam

Gister was het dan eindelijk zo ver. Een jaar na de eerste 1%EVENT waar ze bij de 1%CLUB niet over uitgepraat raakten ;) (heb er vijf maanden met veel plezier gewerkt). Was het dan 17 september geworden. De dag van de nummer 2 die natuurlijk nog beter, gaver en betekenisvoller moest worden dan de eerste.

En deze keer niet met vooral sprekers en luisteraars maar juist met de nadruk op interactie! Interactie tussen mensen met ideeën / dromen en mensen met kennis, netwerk, organisatorische of financiële middelen. De resultaten moeten leiden tot actie die ver voorbij gaat aan die ene dag waar de collectieve flow een focus vind.

Gegoten in de ruime jas genaamd open space.

Ik moet zeggen dat ik nogal sceptisch was of dat zou gaan lukken 250 mensen zover krijgen om te zeggen dat er geen agenda is maar dat de agende volledig wordt bepaald door de mensen die er zijn. Ik heb het zelf nog maar 1x Open space heb mogen meemaken en ondanks dat het goed was dichte ik het vooral toe aan de hoge betrokkenheid van een betrekkelijk kleine groep. Was zo’n vorm ook geschikt voor zo’n grote groep?

Maar toen ik om 12uur aankwam was de grote zaal leeg. Overduidelijk werkte het. De mensen waren verspreid over heel Pakhuis de Zwijger druk doende met de eerste open space sessie van de dag. En niet alleen in Pakhuis de Zwijger de energie reikte zelfs tot Cameroen en Kenia waar ook mensen via live streaming er bij waren en in contact stonden met mensen in Amsterdam via hun eigen live stream. De mensen waren blij, enthousiast, betrokken en gepassioneerd in gesprek met elkaar. Een energie die verder rijkt dan enkele inspirerende sprekers tegenover een passief publiek op die ene vrijdag in september.
Heel benieuwd wat de follow-up van zo’n bijzondere dag gaat worden. Ik hou het blog van de 1%CLUB in de gaten.

0

Wat vind jij?

Reactie