in Alles komt goed, IJkpunten

Sociale overwaarde in de praktijk: De Waarmakerij

Nils Roemen verteld het verhaal van het ontstaan van de Waarmakerij.

Voor iedereen die wil weten wat sociale overwaarde is moet je deze heerlijke video maar eens bekijken. Zelfs het tot stand komen van de video, de plek waar hij zijn verhaal doet is allemaal gecreëerd met sociale overwaarde1.

Het internet (en de services die daarbinnen worden opgezet) geven ons meer mogelijkheden als nooit te voren om mensen te mobiliseren, te verbinden en te informeren.

We zijn zo verschrikkelijk rijk met elkaar.

0

  1. Dat is hetgene dat over is of gemist kan worden op de plek waar het nu niet van waarde is. Terwijl het door het op een andere plaats in te zetten of op een andere manier te verbinden, weer van nut kan zijn. Het gaat hierbij niet om geld (dat is zelden ‘over’), maar om materiële zaken, ideeën, toegang of vormen van hulp. Doordat iemand overwaarde deelt, draag deze bij aan het oplossen van schaarste in de wereld.

Wat vind jij?

Reactie