in Alles komt goed

Voordekunst – crowdfunding kunst

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Er komen steeds meer sites die zich specialiseren in het koppelen van “the crowd” aan een doel. Allemaal met een klein verschil in doelgroep, werking, conceptuele insteek, filosofie, enz. Niet alleen om geld te vragen maar ook juist expertise te koppelen en onze maatschappelijke overwaarde te ontsluiten.

En het werkt! Vele van de initiatieven / services dwingen de verschillende sectoren opnieuw na te denken over hoe je tot een product komt, hoe je een initiatief van de grond krijgt, een organisatie structureert en (sub)doelen financiert.

En nu stapt de kunstwereld er ook in. Mijn oude kunsthart gaat weer harder kloppen.

Op voordekunst kun je kunstenaars en kunstinstellingen helpen hun projecten te realiseren. Naast de bijdrage die de projecthouders ontvangen van een van de partners van voordekunst hopen zij zo de resterende financiering rond te krijgen.

In de jaren 80 braken de kunstenaars de kunstscene open om zo de kunst weer van iedereen te maken maar in de afgelopen decenia is het weer volledig in zichzelf gekeerd waar slechts een handje vol galeries met kleine klantenkring, beperkte openingstijden je een kleine blik in die wereld gunnen en zo blijft de kunst veelal onzichtbaar voor de maatschappij terwijl het zo verrijkend kan zijn. Met een site als deze lijkt die impasse te worden doorbroken en daar wordt ik heel blij van.

via Voordekunst.

0

Wat vind jij?

Reactie