in Alles komt goed

Duurzame mobiliteit en de elektrische auto

Elektrische / hybrid voertuigen beginnen steeds meer in het straatbeeld te komen. Elke autofabrikant heeft er wel één of gaat er binnenkort een van op de markt brengen. Maar is dat nu eigenlijk wel zo bijzonder? Is het werkelijk pas nu technisch mogelijk om elektrisch en duurzamer te rijden?

Het antwoord is natuurlijk nee. Elektrisch was al een idee en realiteit toen het eerste paardloze rijtuig uitgevonden was. Sterker nog ze waren 100 jaar geleden de bom! Ook in de jaren 70 en eind 90 begin 2000 was er een kleine opleving, maar die stierven een stille dood. Maar waarom rijden we dan niet allemaal elektrisch terwijl het schoner, zuiniger, goedkoper en onderhoudsarm is? Juist daarom.

Ik hoop van harte dat we nu eindelijk op dat punt zijn aangekomen dat elektrisch niet meer weg gaat / de kop wordt ingedrukt en de werkelijke innovatie mbt duurzame mobiliteit begint. Want wat we nu zien zijn technologieën die decennia geleden al waren uitgevonden. Net als de op fosiele brandstof draaiende auto. Die is in de afgelopen 20 jaar ook niet zuiniger of onderhoudsarmer is geworden.

Nog een aantal leuke linkjes:

0

Wat vind jij?

Reactie