in Alles komt goed

Hoe verander je de wereld

Technologie veranderd de wereld. We staan slechts aan het begin. We zijn net aan het uitvogelen hoe organiseren, produceren, distributie, leren, delen, verbinden, converseren, informeren, etc. anders en beter kan.

Dat doen we samen

De visionairs die de horizon schetsen, de innovatoren die krabben waar het jeukt, het durf kapitaal die ziet dat er behoeftes ontstaan en deze gaan financieren, de idealisten die kansen zien en nemen, de organisaties die begrijpen dat het de weg is om te kunnen overleven, mensen die het gebruiken omdat het zo handig is en leuk en iedereen die daar weer tussen zit. Niemand bepaald expliciet de richting maar stapje voor stapje transformeren we naar een andere maatschappij naar een andere economie met het internet als één van de grootste katalysatoren.

We hebben grote uitdagingen voor ons liggen de komende decennia en we hebben de technologie om het samen op te lossen. En als ons dat lukt hebben we iets gerealiseerd in de menselijke geschiedenis wat uniek is. Het is de grootste uitdaging die de mensheid ooit heeft gekend. Het geeft ons de kans om, niet zoals alle beschavingen voor ons, ineen te storten op onze piek maar juist de deze te overwinnen en boven onszelf uit te stijgen en tot een globale duurzame welvaart te komen die zijn weerga niet kent.

Laten we het met beide handen aangrijpen en geloven dat we waanzinnig powerful zijn als individu en als collectief. En de creativiteit en flexibiliteit hebben de problemen het hoofd te bieden. Lets rise to the occasion!

0

Wat vind jij?

Reactie