in Alles komt goed

Lijstje met petitie services, altijd handig

In de ze globale wereld zijn petities een krachtig middel om veel mensen achter een idee, actie, initiatief te krijgen en zo besluiten van de politiek of bedrijven wezenlijk te beïnvloeden. Logisch dat er een behoorlijke lijst met services zijn die een podium kunnen en willen zijn. Dit is mijn verzameling tot nu toe. Mocht er iemand nog één weten hoor ik het graag.

Ze hebben bijna allemaal een andere insteek en zijn ze meestal ook voor specifieke doelgroepen of geografische lokaties, taalgebieden, groottes, etc. Het Avaaz platform is de grootste en ook de meest succesvolle van de lijst.
Ben heel benieuwd hoe dit de tand des tijds gaat doorstaan. Nu kunnen petities ondertekend zijn door meer dan een miljoen mensen. Maar hoeveel is dat getal in de toekomst nog waard? Wanneer heeft een petitie voldoende kritische massa om serieus genomen te worden?

0

Wat vind jij?

Reactie