in Alles komt goed

Een nieuw responsief jasje

Na een paar jaar hetzelfde design is het hoogste tijd voor iets nieuws. En liefst zo simpel mogelijk en graag voor meerdere schermen geschikt. We leven tenslotte in een tijd waar we genoeg info tot ons krijgen via de “5 schermen” desktop, laptop, tablet, mobile en tv.

Het oude heeft zijn functie gehad en ik heb er weer veel van geleerd. Dag dag.

Responsive design

Luidt een nieuw tijdperk in. In 2000 ben ik begonnen met website bouwen en ondanks dat ik me in die jaren ontwikkeld heb als strateeg en consultant ging een simpele website bouwen nog net. Nu met html5 en css3 is dat voorgoed verleden tijd. Mijn rol als codeklopper is echt nu ten einde. Vanaf nu laat ik dat volledig over aan de professionals waar ik in de loop der jaren fijn mee heb samengewerkt en veel bewondering voor heb.

Met dit nieuwe theme breek ik dan ook met een traditie. Geen eigen bouw en geen eigen ontwerp. Maar deze keer gewoon een gratis wordpress theme van Elmastudio. Nog wat uurtjes geklust, plugin hier en daar, wat css, wat html ietsie pietsie php en klaar is ie.

Nou ja klaar… goed genoeg en ik zal waarschijnlijk altijd wel beetje blijven sleutelen :). Daarnaast heb ik natuurlijk altijd mijn grotere ideeën maar die zijn experimenteel en zal ik samen een html5 code koning moeten doen. Dit is dan ook het eerste veilige stapje naar de afgrond die html5 en css3 heet.

Zelf ook zo’n lekker responsief jasje?

Kijk eens bij speckyboy of er wat voor je bij zit. Wil je meer weten over responsive design? Dan zijn de artikelen op webdesignersdepotAlistapartsmashingmagazine en netmagazine een mooie start.

Hongerig naar mooie voorbeelden van responsive design?

Nu is het weer eens hoog tijd dat ik mijn oude liefde bloggen weer een oppak is het afgelopen half jaar niet echt gelukt terwijl er toch veel te vertellen valt.

Update: mooi artikel over hoe de web designer van morgen het behoort te doen: The future of web design

0

Wat vind jij?

Reactie