in Alles komt goed

RobinHoodtax

Website van Robinhoodtax in Nederland

Over het water in Engeland is deze beweging het al een tijdje bezig en heb het dan ook zijdeling gevolgd en de hoop dat het vaste grond zou krijgen en ook het water zou oversteken. Dat moment is daar. Er wordt al druk in Europa over gedebateerd en een aantal grote landen lijken er voor te willen gaan. Maar er is meer draagvlak nodig. Steun dit sympatieke project en teken de petitie, like ze op facebook en volg ze op twitter zodat ook Nederland iets in dit plan gaat zien.

Wat is de Robin Hood tax?
Door een minimale een belasting van 0,05% op alle financiële transacties te heffen kunnen we alleen al in de eurozone 200 miljard euro ophalen. Dan kan eindelijk al die speculatie op de beurs ook werkelijk waarde toevoegen aan de wereld ipv onttrekken.

Er zit natuurlijk wat grijswaarden in dit plan. Vooral als de banken dit weer door gaan berekenen naar de klant dan betalen wij het in plaats van de banken. Nog een uitwisseling gehad op twitter hierover met Peter Gerritsen. Waar we eigenlijk tot de conclusie kwamen dat het hele systeem op de schop moet. Niets nieuws maar wel in de huidige constellatie onmogelijk. Dan lijkt de Robinhoodtax een mooi begin. Ik hoop van harte dat het gaat lukken. teruglezen.

0

Wat vind jij?

Reactie