in Alles komt goed, IJkpunten

En toen stond ik ineens in Vrij Nederland :)

Lekker 1.0 in een papieren blad die ik zelf niet meer aanschaf. Ik print niet eens meer :)

Waarom?

Ik werd gevraagd (met 7 anderen). En omdat ik de 1%CLUB een zeer warm hart toedraag en geloof in de visie en de mensen erachter heb ik ja gezegd. Daarnaast heb ik ook 5 maanden met plezier het team versterkt, een website gebouwd voor Doing Dreams en hier een daar wat geld bijgedragen aan projecten en deel ik mijn kennis zowel op verzoek als ongevraagd :)

Wat is de 1%CLUB?

De 1%CLUB staat voor ontwikkelingssamenwerking 2.0 (pdf). Heeft een duidelijke focus voor entrepreneurship binnen deze branche.  Naast de (kleinschalige) lokale projecten die op het crowdfunding platform staan Zijn de mensen achter de 1%CLUB zeer fanatiek met het evangeliseren van nieuwe vormen van (samen)werken binnen de branche en daarbuiten. Denk daarbij aan co-creatie, open data, open space, etc. Voor meer raad ik je dan ook van harte aan het 1%BLOG te lezen die hier verslag van doet.

Mooie voorbeelden van  initiatieven uit de koker van de 1%CLUB zijn NaiLabs die net een succesvol Kenya4Kenya actie hebben gehouden, bewegingen als UZ en natuurlijk het jaarlijkse 1%EVENT.

Hoe kan je bijdragen?

  1. Je kunt bijvoorbeeld een mooi project uitzoeken om te steunen met geld en/of expertise op onepercentclub.com
  2. Kom naar het super gave, binnen ontwikkelingssamenwerking een begrip, 1%EVENT simultaan in 8 verschillende plekken in de wereld!
  3. Wordt vrijwilliger binnen de club en coach bijvoorbeeld projectleiders of help mee events en campagnes te organiseren.
  4. Spoor anderen aan om hetzelfde te doen. Ruim 8000 mensen gingen je voor en hebben tezamen al 500.000 euro opgehaald voor 207 projecten.

Zoals de bij de 1%CLUB zeggen: YOU MAKE IT WORK!

0

Wat vind jij?

Reactie