in Alles komt goed

De zon is van iedereen

De wereld zoals we die nu – 10 – 30 – 50 jaar geleden kende staat op vele fronten te schudden op zijn grondvesten en de mensen en organisaties die hun statuur (en macht) in die jaren verkregen hebben zijn al even lang bezig elke verandering de kop in te drukken, te vernietigen, tegen te houden, te vertragen en in diskrediet te brengen. Niet alleen omdat ze willen behouden wat ze hebben maar veelal ook gemotiveerd zijn door angst. Dit verwoord Ben Hammersley heel mooi in de talk die hij gaf op de laatste mobile monday in Amsterdam.

Maar ieder weldenkend mens begrijpt dat de manier waarop we nu ons als maatschappij / mensheid manifesteren eindig is en waarschijnlijk zal zorgen voor a Societal Collapse. Iets wat vele grote beschavingen voor ons reeds is overkomen maar dan op een globale schaal. Het wordt tijd dat we de handschoen oppakken en werkelijk durven te kiezen voor een nieuw systeem die niet op olie en monetarisatie draait.

Een prachtig voorbeeld is zonne-energie dat in overvloed aanwezig is in de wereld en door iedereen “geoogst” zou kunnen worden. Iemand die dat in met volle overgave probeert te vertellen tijdens TEDxSantaCruz is Joe Jordan, een astronoom die bij NASA werkte aan o.a. het SETI project, the Hubble en ook zijn handen vies gemaakt heeft aan de Mars Rover project. Met zijn zilverwitte haar, Hawaii shirt, korte broek en blote voeten (Ben was ook blootsvoets btw) legt hij haarfijn uit waarom we ons geld beter moeten besteden dan nu het geval is. Een open deur maar de manier waarop hij ‘m inschopt is vermakelijk, vol met liefde voor zijn vak, en confronterend genoeg om de sceptici weer even achter hun oren te laten krabben.

0

Wat vind jij?

Reactie