in Alles komt goed

Homo evolutionaris

We zijn nu in staat het brein te lezen!
Een aantal freaks in het Gallant Lab op UC Berkeley hebben mensen in een fMRI scanner gelegd en aan de hand van de brein activiteit proberen te reconstrueren wat die mensen zagen. Aan de linkerkant van de video zie je wat mensen aan het kijken waren. Aan de rechterkant zie je wat met behulp van een fMRI scanner kan worden gereconstrueerd. Zeer bijzonder en met behoorlijke implicaties. Petje af.

Iedereen heeft wel sommige beelden voor zijn ogen willen kunnen vastleggen (al die video’s op youtube bewijzen dat wel) die in een fractie van een seconde aan je voorbij flitsen of dromen die in je beleving zo bijzonder waren dat je ze tastbaar wilt maken.
Dit onderzoek doet een voorzet. Al is dat wat je terug leest in de reacties vaak heel plat de techniek zal wel eens hele diepgaande gevolgen kunnen hebben, zowel positief als negatief.

Nu zijn de beelden real time en slechts schimmen van de “werkelijkheid” maar het is een kwestie van tijd dat dat in HD en niet per definitie real time hoeft te zijn. En natuurlijk blijft het niet bij beelden, dat is alleen maar een vorm. Uiteindelijk is het een interpretatie van de data dat we in ons brein opslaan. Een vette stap dichter naar het downloaden en uploaden van data rechtstreeks naar het brein. En dan te beseffen dat alles al data aan het worden is. Stel je eens voor wat voor uitwisselingen er dan zullen wirelessly connected to the collective. Slechts gelimiteerd door de snelheid van het brein zelf en niet vervormd of uitgebeend door de inferieure “tussenhandel” (onze zintuigen en vormen van communicatie). De tijd van de speelende mensch is voorbij en het tijdperk van de homo evolutionaris is met deze techniek aangebroken.

We are Borg

0

Wat vind jij?

Reactie