in Alles komt goed

Reality check voor het economisch systeem

In eerste instantie dacht ik dat er eindelijk een handelaar was die zich niet verschuilt achter mooie woorden en semi maatschappelijke redenen. Het gaat om geld verdienen nu en niet later “that’s our job“. En als het kan ten koste van alles en iedereen “Every night I dream of another recession”. Maar toen voelde ik het… The Yes Men. Het is nog niet bevestigd en het is minder uitgesproken dan ik van ze gewend ben maar juist daardoor kan het meer teweeg brengen.

De speculatieve aandelen markt onttrekt structureel waarde aan de maatschappij. Waarschijnlijk is deze handel ooit een keer ontstaan door een maas in de wet en waarschijnlijk heeft het ook een zeker nut gehad. Maar nu is het een gewetensloze parasiet die de wereld economie in zijn greep heeft en die ons de strohalm opjaagt zodat de parasiet zich weer kan voorplanten.
Hoogste tijd dat we dit uitroeien en daarna eens goed om ons heen kijken en evalueren wat we in godsnaam aan het doen zijn.

Maar er is in de VS, waar het het extreemst is, eindelijk een tegenbeweging aan het ontstaan tegen de 1% die de 99% beroven van een eerlijk waarde uitwisseling: we are 99 percent + OccupyWallSt.orgOccupytogether.org hoop dat het voldoende kritische massa krijgt om de veranderingen te forceren.

UPDATE: het is niet van The Yes Men het is echt! Kudos voor Alessio Rastani om er gewoon geen doekjes om windt. Lees de ingezonden brief van The Yes Men in de Gardian.

0

Wat vind jij?

Reactie