in Alles komt goed

Bitter Seeds

Ik ben geschokt uit het theater gekomen. Dit gaat nog een tijdje nabranden. Ik heb niet iets nieuws gezien maar wel gevoeld. We moeten ons schamen dat we dit willens en wetens doen. Zo’n bedrijf als Monsanto gaat letterlijk over lijken voor winstgroei. Niet alleen op korte termijn maar juist ook op lange termijn richten ze een ecologisch en economisch systeem te gronde. Erg veel last van plaatsvervangende schaamte en verontwaardiging.

Dit is het derde en laatste deel van de serie van Micha X. Peled over Globalisering waar hij de keten langs gaat van Wal-Mart tot de productie van het katoen wat de kleren maakt. De andere films zijn Store Wars: When Wal-Mart Comes to Town (2001) en China Blue (2007).

Kijk ook “De voedselspeculant; geld, graan en revolutie” van VPRO Tegenlicht als nog een recent voorbeeld hoe we op alle niveau’s de wereld aan het ondergraven zijn.

0

Wat vind jij?

Reactie