in Alles komt goed

Middagje space expo

Seye heeft een mooi thema op school. Ruimte. Vorige week maandag naar het planetarium in Artis met de klas. Vandaag met mij (omdat hij tijdelijk niet meer naar school gaat) naar de Space Expo voor inspiratie en informatie. Was genieten.

Wie zegt dat leren het beste gaat stilzittend in banken en vanaf papier met onhandige letters? We moeten als volwassenen beter ons best gaan doen en weer inzien dat jongens het anders doen dan meisjes en mensen onderling ook mogen verschillen. En dat het van levensbelang is, willen we als mensheid nog wat langer genieten van deze hoog ontwikkelde beschaving.

Denk niet vanuit incompatibiliteit in een rigide systeem maar vanuit competentie en complementaire talenten. Dit artikel in de volkskrant van Aleid Truijens zet dat weer even haarfijn neer “De ideale jongen is tegenwoordig een meisje en de echte jongen een adhd’er”. Dank voor de tweet @realoomph en de attendering @fiederels :)

0

Wat vind jij?

Reactie