in Alles komt goed

Onzekerheid

Net een artikel onder ogen gekomen die het heeft over onderzoeken die aantonen dat mensen onbewust bang zijn voor creatieve ideeën. En hoe onzekerder de mens hoe meer angst zich manifesteert. Niet echt iets nieuws onder de zon. Onze common sense (hoe corrupt ook) weet dat al lang. Er zijn gewoon teveel voorbeelden van.

Wordt er toch weer meer pessimistisch van. Nu hebben we een accelererende negatieve spiraal. In volle vaart gaan we, ingegeven door the powers that be en door onze eigen onzekerheid, naar een zeker einde. Leven we in een diepe crisis als inleiding naar global society collaps zoals vele grote beschavingen voor ons. Juist in zo’n tijd worden zekerheden vloeibaar en verdampen. Om dit tij te keren is de collectieve creativiteit van de mens nodig en drastische keuzes. Maar door de groeiende onzekerheden en angst is wordt dit het steeds moeilijker tot onmogelijk voor ons. De angst voor deze creativiteit en de mogelijke risico’s en ongemakken daaraan verbonden wordt groter dan de angst voor het zekere einde. We zijn een raar dier…

0

Wat vind jij?

Reactie