in Alles komt goed

Koningin over een duurzame eerlijke wereld

Nooit gedacht dat ik de koningin nog eens zou embedden :)1 Het is mooi om te zien hoe duurzaamheid van trend naar een manier van leven aan het transformeren is binnen elke laag van de bevolking. Hoop dat we als maatschappij de moeilijke keuzes durven maken en we nog op tijd zullen komen om onze wereldwijde “beschaving” te redden van de ondergang. Er zijn tenslotte nogal veel voorbeelden in de geschiedenis waarin we laten zien dat we daar niet zo goed in zijn.
De kerstspeech is voor mij dan ook een mijlpaal die het geloof in de ommekeer naar die betere wereld doet groeien.

Het koningshuis heeft een unieke kans zichtbaar te maken wat in de speech gepredikt wordt. De welgesteldheid, de zichtbaarheid en het niet gebonden zijn aan verkiezingen geeft waanzinnig veel concrete handelsperspectieven dat mensen kan inspireren, bewust maken en richting kan geven. Ik ben uiterst nieuwsgierig of we het koningshuis de komende tijd zien transformeren in zowel hun levenswijze als beleidsmatig. Dit is niet alleen goed voor onze maatschappij. Het geeft het koningshuis de kans te ontsnappen aan het ceremonieel aanwezig zijn en een vale afspiegeling zijn van vervlogen tijden.

Een moderne koningshuis dat niet bezig is met angstvallig iets vervlogens in stand te houden maar juist proactief haar rol en die van de maatschappij herdefinieert. Die moreel en visionair leidend kan zijn in de koers van Nederland. Het kan opnemen voor lange termijn visies die volledig weggedrukt worden door het populistische korte termijn denken van de politiek en het kost wat het kost behouden van de bestaande machtstructuren van zakelijke markt.

En voor je het weet roep ik hiep hiep hoera voor de monarchie omdat het in staat was de politieke impasse te doorbreken. Het leven kan raar lopen :)

0

  1. update : flash video bestaat niet meer

Wat vind jij?

Reactie