in Alles komt goed

Mijn moment 2011

En toen was er weer een jaar voorbij en lag er een mail van Henk-Jan waarin hij ook mij vroeg mijn moment van het jaar te schrijven.
Elk jaar is tegenwoordig een verrassing. Vroeger had ik nog wel eens de illusie dat ik dat kon manipuleren maar de realiteit wijst anders uit.

Zo heb ik in 2011 mijn stichting na 11 jaar opgeheven, kan ik me zzp-er noemen met een aantal droomklanten. Ben ik in februari aan de slag gegaan als conversation manager bij Total Active Media om in augustus onverwachts alweer afscheid te nemen. Had ik de eer één van de boegbeelden te zijn voor de 1%CLUB (zie boven) en heb ik voor Giro 555 mogen werken om in november deel te worden van EEN als online campaigner. En dan zit er nog wat goeds in de pijplijn voor 2012 waar ik erg veel zin in heb.

De twee weken bij Giro555 zijn mijn professionele moment van 2011.
Zo werd ik een paar dagen daarvoor gebeld of ik die donderdag tijd had en langs zou kunnen komen. Die donderdag zaten Jeltje Zijlstra, Dennis Doeland en ik samen met het campagne team van Giro555 het door ons geformuleerde social media plan te bespreken om er daarna vol in te springen. Een nieuwe stap voor Giro 555 en de daaraan gekoppelde samenwerkende hulporganisaties.

Jeltje stelde een vrijwilligers-dream team samen van meer dan 30 mensen met bijzondere netwerken, passie en kunde zodat we bijna 24/7 alle sociale media kanalen konden beheren, stroomlijnen en zelfs actief de grenzen daarvan konden verkennen.
De interactie tussen de vrijwilligers onderling, ons en het Giro555 campagneteam was waanzinnig. De professionaliteit en toewijding spatte eraf. Zodat het ondanks het onderwerp twee weken buitengewoon genieten was van de mensen en dat wat we samen wisten te bereiken binnen een hectische steeds veranderde samenstelling en situatie.

De 100% improvisatie hebben we afgesloten met een 22tracks playlist  (dank @dennisdoeland en @venz_ ) samengesteld door de luisteraars, lezers / bezoekers van dj’s, muzieksamenstellers, radiomakers, bloggers en liefhebbers. Wat veel verschillende liedjes opleverde die samen het gevoel van Nederland hoorbaar maakten bij deze humanitaire ramp in de Hoorn van Afrika. Met als pareltje de bijdrage van Kenyans4Kenya die samen met hun tienduizenden volgers een nummer uit hadden gekozen. Je kunt de nummers hier nog terugluisteren.

Uiteindelijk is er voor de Hoorn van Afrika meer dan 25 miljoen euro opgehaald. Een bedrag waar we als Nederland trots op mogen zijn en waar velen door geholpen zijn en worden. Het is geweldig dat ik daaraan heb mogen meewerken.

Mijn privé moment uit 2011 is van een heel andere orde. Het is juist een schrijnend voorbeeld van het falen van school na er jaren aan getrokken te hebben. Begin december heb ik mijn oudste zoon van school gehaald. Op dit moment is hij een maand thuis waarin ik samen met hem op zoek ben naar een manier van leren die bij hem past. Zodat hij weer met vertrouwen kan genieten van het leren. Het is een dramatisch dieptepunt maar toch ook een hoogtepunt want dit is het begin van de oplossing die 2012 tot een bijzonder jaar voor hem zal maken.

De beste wensen mensen. Laten we samen 2012 onvergetelijk goed maken.

(deze post is eerder geplaatst op punkmedia samen met meer dan 100 andere mensen, een genot om te lezen. Update 22 september 2012: Henk-Jan heeft nu een speciale website opgezet mijnmoment.com)

0

Wat vind jij?

Reactie