in Alles komt goed, IJkpunten

Wereldarmoededag 2012

Vandaag was het Wereldarmoededag en deze keer hadden we er voor gekozen om de reeds bestaande eerlijke winkelroute te voorzien van echte bewijzering met behulp van Green Grafitti onder de noemer ‘Verbeter de werelt, shop tegen armoede’.

Armoede is een zwaar thema en meestal worden mensen direct aangesproken op hun geweten. Deze keer wilden we dat anders doen. Naast het gewoon makkelijker maken om te kiezen voor een eerlijk product wilden we ook vooral de mensen bedanken die deze producten kopen. Dus gingen we ludiek verkleed de straat op als bananen, ananassen en chocoladerepen om mensen bij het binnengaan en uitkomen van eerlijke winkels blij te verrassen met gejuich en een uitgestoken hand, soms voorzien van een lekker stukje chocolade als extra beloning.

Ik mocht mijn favoriete chocoladereep zijn. Vandaag was ik 80kg heerlijke chocolade. Ik heb me nog nooit op deze manier verkleed of actie gevoerd dus was best spannend maar ik heb uitzonderlijk genoten. Ben wel 100 keer met mensen op de foto gegaan en heb heel veel blije gezichten gezien en fijne gesprekken gehad. En dat was precies het doel. Mensen vanuit positiviteit betrekken bij een betere wereld. Want samen eerlijke keuzes maken is de weg naar een eerlijke wereld zonder armoede.

0

Wat vind jij?

Reactie