in Alles komt goed

Connectiviteit en onderwijs

Onderwijs ligt wereldwijd onder vuur. Of het nou is door mensen die zeggen dat het huidige onderwijs niet meer voldoet of omdat er steeds meer (bijna) gratis online onderwijs te vinden is. Die op een andere manier onderwijs biedt die veel meer aansluit op de behoefte van het kind.

Ik merk de laatste jaren dat steeds meer mensen zich durven uit te spreken dat het anders kan en moet. Was het in het begin nog maar een handjevol mensen, nu zijn het er duizenden die allemaal een rol hebben binnen onderwijs of een zekere invloed hebben.

En nu gaan ook bedrijven aanhaken. Zie zoals hierboven Ericsson, maar ook Samsung gaat binnen ontwikkelingslanden schoolunits neerzetten die voorzien zijn van technologie die die specifieke unit in contact stelt met het internet. Deze toegang tot een ongekende hoeveelheid informatie en steeds meer intelligente onderwijs systemen zal de bom doen barsten en de wereldwijde verandering onvermijdelijk maken.

Zoals Stephen Heppell aangeeft in de video. Onderwijs is dood of stervende en leren staat aan het begin.

Link: The Future of Learning, Networked Society

0

Wat vind jij?

Reactie

    • Hallo Barbara, Dank je wel voor je suggestie. Ken Claire zeker, al van Layar maar was natuurlijk erg onder de indruk van haar verhaal bij TEDx. Tranen in mijn ogen. Benieuwd waar haar zoektocht haar heen gaat brengen.