in Alles komt goed

Ons manipuleerbaar moraal en gebrekkige intuitie

Dan Ariely verteld een fascinerend verhaal over hoe (eenvoudig) beïnvloedbaar ons morele gedrag is. Het zet naast jezelf ook goed in context hoe binnen elke cultuur het hebben van een goed leidend moraal erg belangrijk is om de boel op de rails te houden. Of je nu een bedrijf, school, organisatie, land, overheid en/of reclame bent. De plekken waar we ons volgens mij het meest zorgen moeten maken is het bedrijfsleven (psychopathisch leiderschap) en de speculatieve financiële sector waar de cultuur prestatiegericht is en alles verpakt is in verwijderende abstracte termen en pakketten en klanten. Een cocktail die alle ruimte bied voor fraude op grote schaal.

Kijken die talk. Je gaat ineens weer anders tegen de wereld aankijken.

0

Wat vind jij?

Reactie