in Alles komt goed

Acht knuffels per dag

Vandaag is het TEDxAmsterdam, de moeder van alle TEDxevents in Nederland, en dat zijn er tegenwoordig meer dan één per maand.

Deze keer gaat het over Human Nature. Een van de sprekers is Paul Zak zijn onderwerp is empathie, vertrouwen, vertrouwenswaardigheid en moraal. Hij gaf al eerder een TED talk en die is zeker ook de moeite waard.

Conclusie: (voor als je geen 19 minuten hebt) We zijn voornamelijk mechanische vervoerders voor bacteriën. Maar we zijn ook een wandelende chemie fabriek die makkelijk te manipuleren is wanneer je erachter komt welk stofje wat doet. Paul Zak vond het stofje Oxytocin die je het gevoel van plezier geeft. En dit maak je het makkelijks bij anderen los door ze te knuffelen. Acht per dag, maakt jou en de persoon die je knuffelt een heel stuk gelukkiger.

Slechts 5% van ons heeft geen manier om Oxytocin aan te maken. Dat moet toch verschrikkelijk zijn.

Honger naar meer? Check de evolutie van empathie door Jeremy Rifkin.

0

Wat vind jij?

Reactie