in Alles komt goed, IJkpunten

And then you have a movement

Zat weer eens een video te kijken van Sir Ken Robinson waar weer veel mooie dingen werden gezegd. Hij citeerde ook Benjamin Franklin en dat maakte bij mij het meest los. Kom teveel mensen binnen systemen, organisaties, bedrijven tegen die niet willen bewegen of eerst toestemming moeten vragen! %@$^**#&!!!!

Werkelijke beweging komt altijd vanuit mensen, zonder toestemming, en uit noodzaak. Maar wil je succesvol zijn moet je slim kunnen bewegen terwijl de onwrikbaren er juist alles aan zullen doen om de huidige status quo te behouden. Een bijzonder spel en in deze tijd een spel waar de zeer nabije toekomst van onze huidige mondiale beschaving van af hangt.

Ik werk nu al een aantal jaren binnen en voor organisaties die de wereld beter willen maken. Ik probeer mijn leven zo in te richten dat het in harmonie is met de aarde waarop wij leven. Maar ben ik wel slim aan het bewegen? Wat heb ik in al die jaren werkelijk wat teweeg gebracht? Ik vraag het me regelmatig af en het stemt mij niet bepaald vrolijk. Ik zie en merk nu vooral botsingen. Confrontaties tussen het één en het ander zelfs binnen de in mijn ogen “goede” bewegingen.

Ik ben een aanhanger van verscheidenheid, pluriformiteit, een veelheid aan oplossingen, waarheden, wegen naar Rome. Maar hoe zorg je ervoor dat voor alles ruimte is in een cultuur waar eigenlijk uitgegaan wordt van één waarheid, één antwoord voor een probleem? Dus blijf ik mijn hoofd breken over hoe ik, jij, wij slim(mer) kunnen bewegen om een multitude aan verandering teweeg te brengen in onszelf.

Er is hoop

I didn’t fail the test, I just found 100 ways to do it wrong.

Ook van Benjamin van ongeveer 300 jaar geleden.

0

Wat vind jij?

Reactie