in Alles komt goed

Bryan Stevenson for president

Als ochtendritueel laat ik me graag inspireren en omdat er nog een tab open stond met een TED talk dacht ik de goede kandidaat gevonden te hebben. Geen idee meer hoe hij er tussen beland was maar zal zeker wel door iemand zijn aangeraden.

Eerst dacht ik ‘m gewoon op de achtergrond te luisteren maar na 30 seconden wist ik dat ik er ook echt naar moest kijken.

Het is weer één van die bijzondere verhalen van een bijzonder mens over onrecht, identiteit, het omarmen van geschiedenis, menselijkheid en moed. Tot tranen geroerd en diep in mijn hart geraakt.

Each of us is more then the worst thing we have ever done

I’ve come to TED because I believe that many of you understand that the moral arc of the universe is long, but it bends toward justice. That we cannot be full evolved human beings until we care about human rights and basic dignity. That all of our survival is tied to the survival of everyone. That our visions of technology and design and entertainment and creativity have to be married with visions of humanity, compassion and justice. And more than anything, for those of who share that, I’ve simply come to tell you to keep your eyes on the prize, hold on.

0

Wat vind jij?

Reactie